Zum Inhalt springen

Crypto, goud, voorraden en het overzicht van de oliemarkt

Cryptocurrency’s begonnen de maand met een beweging die het best omschreven kan worden als stabiel na de komst in juli op de rug van een volatiele markt. Met de economie die nog steeds probeert om in het reine te komen met de bijtende effecten van de coronaviruspandemie, hebben de verschillende digitale activa in de markt, evenals de edele metalen, een enorme winst opgebouwd. Van Bitcoin tot andere top digitale activa, stierenrennen namen de hele crypto-markt over. Op dit moment handelt de leidende crypto Bitcoin comfortabel boven de $11.000 regio en kijkt het naar het prijskaartje van $12.000, naar de $10.500 regio die het vorige maand verhandelde.

Bitcoin is niet de enige digitale aanwinst die deze maand een lift kreeg, want Ethereum en XRP zijn ook aanzienlijk toegenomen. Op dit moment heeft de markt van de crypto-industrie haar marktkapitalisatie zien groeien tot boven de $350 miljard in vergelijking met de $270 – $300 miljard van vorige maand. Nu de markt getuige is van vruchtbare beloningen, hebben deskundigen snel gewaarschuwd dat de markt zich snel kan terugtrekken als de beren het overnemen.

De crypto markt en zijn $350 miljard kapitalisatie…

Met de huidige toestand van de wereldeconomie, vooral met de toename van het aantal coronavirusinfecties, was de economie in een enorm traag tempo verlopen in vergelijking met toen het nog normaal was. Met de terugkeer naar een veronderstelde norm, hebben digitale en traditionele activa zoals aandelen en edele metalen, meer instroom van geldbeleggingen gekend. Eind juli ging de hele crypto-marktkapitalisatie over in $300 miljard en bleef ze opblazen zonder enige tekenen van stopzetting. Vooraanstaand is het vlaggenschip van de cryptokapitalisatie, Bitcoin, die over de top is geklommen om boven de $11.000 te blijven.

Sinds 21 juli is Bitcoin van $9.200 naar een verkoopprijs van $11.850 gegaan op het moment van dit schrijven, een stijging van meer dan 28%. In dezelfde periode was Ethereum getuige van een nog grotere run, die steeg met 68%.

Alts duwde de actie, want de dominantie van Bitcoin Loophole daalde van 64,7% op 1 juli naar 62% op 31 juli. Op dit moment is de Bitcoin-dominantie nauwelijks hoger dan 60%.

Op dit moment is Bitcoin nog steeds toonaangevend in termen van een marktkapitalisatie na het plaatsen van een marktkapitalisatie van $218 miljard. Ter vergelijking, Ethereum komt op de tweede plaats met een ruime marge met een cap van $44,5 miljard. Met de recente run nam XRP de 3e plaats in de grafieken van Tether in.

De goudmarkt raakt all-time high

De goudmarkt was getuige van een van de belangrijkste prijsstijgingen omdat het voor het eerst het prijskaartje van 2000 dollar brak. Op het moment van schrijven is het goud 35% hoger op jaarbasis en de contracten van december veranderen van eigenaar bij $2.078, wat $100 meer is dan het vorige record van 2011. Analisten en deskundigen verwachten dat goud ruim boven de $2.000 per ons blijft handelen.

Grote spelers op de aandelenmarkt zijn getuige van een kleine opleving

Als gevolg van de lockdown die werd beoefend in een poging om de besmettingsgraad van de coronaviruspandemie te beteugelen, hebben de Amerikaanse grootwildspelers veel te lijden gehad van de aandelenmarkt. Met de lockdown die nu is versoepeld en de overheden die de liquiditeit in de markten pompen, hebben de grote indices nieuwe hoogtepunten bereikt na de „Coronavirus sell-off“ van 12 maart, wat zich vertaalt in een correctie van 30% – 40%.

Ruwe olie lijkt de grootste verliezer van het peloton, maar gezien het feit dat het slechts 3 en een halve maand geleden op negatief terrein handelde, is het een verrassing om het vandaag te zien sluiten op een hoogtepunt van 5 maanden. Ruwe olie is tot op heden met 31% gedaald.

Kommentare sind geschlossen, aber Trackbacks und Pingbacks sind möglich.